Vive Le Voyage

3x de leukste hotels om te slapen op Aruba

Slapen op Aruba

Heb je ook zo’n zin om de zon, zee en het strand op te zoeken? Ga dan naar Aruba en vertoef bij een van deze leuke hotels. Yvette deelt drie héle fijne plekjes om te slapen op Aruba:

1. Manchebo Beach Resort & Spa

Het Manchebo Beach Resort & Spa ligt pal aan het mooiste strand van Aruba: Eagle Beach. Vanuit je hotelkamer kijk je uit over een breed, wit, paradijselijk strand met wuivende palmbomen. Daarnaast heeft het resort een heerlijke spa, yoga- en pilateslessen, een groot zwembad, een goed restaurant én uitgebreid ontbijtbuffet. Wat wil je nog meer?

Slapen op Aruba

Eagle Beach vanuit Manchebo Beach Resort & Spa

Tip: dit zijn de must-do’s in Aruba!

2. Renaissance Aruba Resort & Casino

Het Renaissance Resort bestaat uit twee verschillende – naast elkaar gelegen – hotels midden in de hoofdstad Oranjestad. Het ene hotel is voor families, het andere is ‘adult-exclusive’ – verboden voor kinderen dus. Wij logeerden in het adult resort, waar elke avond tijdens zonsondergang een DJ muziek draaide en mensen aan hun cocktails nipten op en in het zwembad. Renaissance Aruba heeft een privé-eiland, Renaissance Island, waar elk kwartier gratis een bootje naartoe vaart. Hoogtepunt van het eilandje: er fladderen flamingo’s rond.

Slapen op Aruba

Relaxen in een hangmat op Renaissance Island

Tip: blijf in shape tijdens je vakantie op Aruba!

3. Paradera Park 

Midden op het eiland ligt het veelbekroonde boetiekresort Paradera Park, dat wordt gerund door een Nederlands stel. Dit knusse hotel is een goede uitvalsbasis om de ruige natuur van het eiland te verkennen en om naar de verborgen lokale stranden in het zuiden af te dalen. Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar de ‘andere kant’ van Aruba, en willen chillaxen in een rustige omgeving.

Slapen op Aruba

De mooie tuin met zwembad van Paradera Park

Slapen op Aruba

Freelance reisjournalist Yvette Bax

Yvette is freelance reisjournalist voor diverse kranten en tijdschriften en zo ongeveer 80% van het jaar op reis. Ze heeft meer dan honderd landen bezocht en is nog láng niet uitgereisd. Naast reizen is ze fan van knuffelbare dieren en allerhande tropische aangelegenheden. 

Yvette ging voor Aruba Tourism Authority naar Aruba. Dit blog over slapen op Aruba is gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen. Voor meer foto’s en video’s van haar reis naar Aruba kijk je op haar Instagram.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.