Vive Le Voyage

Het Magma Geopark, landschappen om bij weg te dromen

Het Magma Geopark is uitgestrekt gebied in het zuid westen van Noorwegen. Het gebied is ongeveer 2300km2 groot en kent een erg uniek landschap/geologie met een bijzonder cultureel erfgoed. Van Lund tot aan Egersund en van Sokndal tot aan Flekkefjord vind je prachtige rotsformaties die zich omringen met meertjes. De reflecties die je in het stille water kunt zien worden haast werkelijkheid. Een landschap om bij weg te dromen!

Het verhaal van dit unieke landschap begon ongeveer 1,5 biljoen jaren geleden. De rode magma en enorm hoge bergen waren in die tijd kenmerkend voor deze regio. Na miljoenen jaren hebben gletsjers uiteindelijk geholpen om dit unieke landschap te creëren zoals het er vandaag de dag is. Hoewel de magma is afgekoeld en gestold en de hoge bergentoppen zijn weggesleten, geeft deze plek in Noorwegen je een kijkje in de wortels van de oude bergketen (miljoenen jaren geleden). In het gebied van het Magma Geopark kun je zelfs een erg bijzondere rots soort vinden, genaamd anorthosiet, die meer op de maan dan op de aarde te vinden is. Je zou helemaal naar de maan moeten afreizen als je ongeveer dezelfde geologie terug zou willen vinden.

Magma Geopark is erg groot, zo zijn er verschillende activiteiten die je er kunt doen. Namelijk:

– Bezoek de Gloppedal Scree
Een plek met een van de grootste landverschuivingen in Europa, gevormd aan het eind van de ijstijd.

– Bezoek Åsen
Ervaar de nostalgie en de oude huizen in Bjerkreim en bewonder de prachtige natuur en de omgeving.

– Neem een Geobike in Egersund
Fiets door de unieke geologie van het park en bekijk de culturele landschappen. De route gaat van de kust landinwaarts en weer terug.

– Neem de spoorwegfiets op de Flekkefjordbanen
Ga op avontuur met de spoorwegfiets op de oude rails van Flekkefjord. Je zult verschillende landschappen tijdens je route tegenkomen.

Gloppedal Scree

Gloppedal Scree

Student toerisme aan de NHTV in Breda. Mensen inspireren met de mooiste onbekende plekjes op de wereld. Niet volgen, maar ontdekken. De wereld is mooi, het leven is kort. Let's go!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.