Vive Le Voyage

5x de leukste tips voor een stedentrip naar Keulen!

Dichtbij huis, maar toch in het buitenland; dat is Keulen! Een stad met vele winkelstraten, de grootste kathedraal van Duitsland, heerlijk Duits eten en de coolste activiteiten. Keulen is perfect voor een (korte) stedentrip en daarom vertellen wij graag over de vijf tofste tips voor een bezoek aan Keulen.

Lanxess Arena – Kölner Haie

IJshockey! Ja, je leest het goed, ijshockey. In Nederland begint het te groeien, maar in Duitsland en dus ook in Keulen is het een van de grootste sporten die gespeeld en gevolgd wordt. Een avond of middag ijshockey met de Kölner Haie belooft je een spannende pot, in een groot stadion, met veel enthousiasme van alle supporters. Ga zitten op je stoel, voel je als een local, geniet van de show en de wedstrijd. Voordat je het weet ben je een van de juichende supporters.

Stedentrip Keulen, Duitsland

Word chocolatier in het Schokoladenmuseum

In het chocolademuseum in Keulen kom je alles te weten over diverse soorten van de overheerlijke chocolade. Wie lust dit nu niet? Speciaal voor de liefhebber van chocola is er in het chocolademuseum een chocolade- of pralinecursus. Tijdens deze cursus van twee à drie uur word je een meester(es) chocolatier. Geen zin of tijd in een langdurig bezoek? Stop dan alleen voor een van de heerlijkste chocolade gebakjes.

Stedentrip Keulen, Duitsland

Verken de leukste wijken van Keulen per tandem

Stap samen met je reismaatje op de tandem en dwaal door de leuke wijken van Keulen. Op deze manier kun je de tijd nemen en alles zien wat je wilt zien. In de wijk Altstadt zie je vooral de overblijfselen van de Romeinse tijd en natuurlijk de Dom van Keulen. Prachtige muurschilderingen en lokale tentjes vind je in de wijk Ehrenfeld. In de wijk het Belgische Viertel vind je de tofste cafés, boetieks en prachtige herenhuizen. 

Stedentrip Keulen, Duitsland

Vereeuwig de liefde

Net zoals in Parijs heeft Keulen ook een slotjesbrug. De oude Hohenzollernbrücke brug ligt over de Rijn en wordt nog fanatiek in gebruik genomen door meer dan 1200 treinen per dag. Het is dé hotspot van Keulen om de tofste foto’s te schieten. Maar deze brug staat ook bekend om de eeuwige liefde. Vergeet dus je slotje niet en vereeuwig de liefde. Gooi het sleuteltje in de Rijn voor extra geluk. 

Stedentrip Keulen, Duitsland

Traditioneel eten

Tijdens je bezoek aan Keulen mogen de smakelijke gerechten uit de stad zelf niet ontbreken. Probeer eens Rievkooche, dit zijn smakelijke koekjes van geraspte aardappelen, of Rheinische Soorbrode, ook wel bekend onder de naam Sauerbraten dat staat voor zoetzuur rundvlees. Bij deze lekkere gerechten mag een écht Keuls biertje niet ontbreken. Wat je veel gaat zien is Kölsch, een verfrissende bier en goed voor de dorst. Een plek waar je dit allemaal proeft, is Haxenhaus zum Rheingarten aan de Fischmarkt.

Stedentrip Keulen, Duitsland

Sauerbraten

Ben je van plan om Keulen in de winter te bezoeken? Ga dan zeker naar de kerstmarkt in Keulen! 


Dit blog is geschreven door gastblogger Marcella, studenten van de opleiding Toerisme aan Breda University. 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.