Vive Le Voyage

Bekijk de zonsopgang op deze bijzondere plek in Vietnam

Mui ne

Wanneer je aan Vietnam denkt, denk je waarschijnlijk aan de majestueuze landschappen van Halong Bay, het ongelooflijke landschap van Sapa vol met rijstplantages en waterbuffels, de enorme grotten van Phong Nha en de indrukwekkende watervallen van Dalat. Maar heb je ooit gedacht dat je in Vietnam ook zandduinen kunt vinden? Dit kan namelijk in Mũi Né!

Vissersdorpje Mũi Né

Het strandstadje Mũi Né is gelegen op een paar uur rijden van Ho Chi Minh-stad (ook bekend als Saigon). Wat toeristen kennen als “Mũi Né” is eigenlijk een 12 kilometer lange lange baai met veel strandresorts bij het dorp van Ham Tien. De meeste accommodaties en restaurants liggen verspreid over een stuk kustweg die parralel aan de baai loopt. Er zijn veel fantastische landschappen in de omgeving van Mũi Né, voor diegenen die op zoek zijn naar avontuur is het strand bijvoorbeeld al ideaal. Mũi Né is namelijk een paradijs voor kitesurfers en concurreert met Boracay op de Filippijnen als kitesurfhoofdstad van Zuidoost-Azië. De wateravonturen zijn echter niet beperkt tot alleen kitesurfen. Verhuur en lessen worden aangeboden voor surfen, windsurfen, zeilen, kajakken en jetski.

Andere prachtige bezienswaardigheden in de omgeving zijn de zandduinen, de authentieke vissersdorpen en de Fairy Stream, een beekje waar je pootjebadend doorheen kunt lopen.

De zonsopgang bij de zandduinen

Kijken naar de zonsopgang bij de witte zandduinen van Mũi Né. Het is een perfecte plek om te ontspannen en de wereld een paar dagen te vergeten. Je kunt ongeveer bij ieder hostel in en rondom Mũi Né een tour boeken om de zandduinen te bezoeken. Ik raad je aan om de ochtend tour te nemen. De temperatuur is rond die tijd erg aangenaam en de zonsopgang zorgt voor een erg indrukwekkend effect. Als er niet al te veel quads rondrijden is het dus heerlijk genieten van de natuur die ontwaakt!

zandduinen

zandduinen

Fairy stream

Kronkelend door bamboe bossen, keien en de duinen achter Mũi Né lijkt de Fairy Stream op sommige plekken op een miniatuurversie van de Grand Canyon. Voor het grootste deel is de stroom ongeveer enkel-diepte tot knie-diepte. Een soort blotevoetenpad waarbij je lopend door het water van de omgeving en de natuur kunt genieten. En daarnaast ook een beetje kunt afkoelen.

fairy stream

Student toerisme aan de NHTV in Breda. Mensen inspireren met de mooiste onbekende plekjes op de wereld. Niet volgen, maar ontdekken. De wereld is mooi, het leven is kort. Let's go!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.